Voor actuele informatie, blijf op deze website. Voor achtergrondinformatie klik hier.
Tickets

Wisseling van de wacht

  1. Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht

Stadstekenaar René Brouns geeft het stokje door aan …

10 september t/m 1 november | benedenverdieping

 

Het tweede weekend van september gaat het The Big Draw Nijmegen Festival weer van start en ontpopt Nijmegen zich tot een waar tekenparadijs. In dat kader geeft de huidige Stadstekenaar van Nijmegen René Brouns op donderdag 10 september het stokje over aan zijn nog onaangekondigde opvolger die net als hij twee jaar lang beeldend verslag zal doen van het wel en wee van de stad. Dit is tevens de aftrap voor Wisseling van de wacht. De basis van deze overzichtstentoonstelling is Brouns werk evenals dat van de nieuwe Stadstekenaar die op donderdag 10 september bekend gemaakt wordt. 

Nijmegen in lijn
Tweejaarlijks organiseert The Big Draw Nijmegen de aanstelling van een nieuwe Stadstekenaar. Deze Stadstekenaar vereeuwigt Nijmegen, haar stadse leven en kenmerkende verhalen op papier. Sinds september 2018 is het kunstenaar Rene Brouns, de tweede die deze taak op zich neemt. Brouns brengt in fijne tekenlijnen de sfeer van Nijmegen in beeld en vertelt al doende over wat de stad in zijn greep hield de afgelopen twee jaar. Zo legt hij tekenend 75 jaar vrijheid, iconische plekken in de stad en lege straten tijdens de coronacrisis vast. 

Bewonder in de speciale tentoonstelling Wisseling van de wacht de voor Nijmegen typerende tekeningen van Brouns en maak  kennis met het werk van de op 10 september aangestelde nieuwe Stadstekenaar. Wandel mee langs de herkenbare plekken, verhalen, situaties en het historische moment van de corona-uitbraak.

 

 

  • Rene Brouns - uitgaan
  • Rene Brouns - zomerdag
  • Rene Brouns - social distancing
  • Rene Brouns - eiermarkt

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.