naar museumhetvalkhof.nl
Koop ticket

Biënnale Gelderland 2019

  1. Biënnale Gelderland 2019

Biënnale Gelderland 2019 | Seelenwanderung

Museum Het Valkhof: t/m 5 januari 2020
Arnhem Sint Jansbeek: t/m 24 november 2019

Vanaf 10 oktober vindt in Arnhem én Nijmegen een nieuwe editie plaats van de Biënnale Gelderland; hét podium voor hedendaagse beeldende kunst in en vanuit Gelderland. Productiehuis Plaatsmaken is verantwoordelijk voor inhoudelijk concept, keuze kunstenaars, productie en fondsenwerving.

Voor deze editie van Biënnale Gelderland zijn de volgende kunstenaars geselecteerd: Frank Bruggeman, Mirka Farabegoli, Gijs Frieling, Roos van Haaften, Seet van Hout, Karlijn Janssen, Aldwin Lehr, Thijs Linssen, Erik Mattijssen, Erik Odijk, Maria Roosen, Rob Sweere, Gerda ten Thije, Isolde Venrooy, Gijs Verhoofstad en Rob Voerman. 

Kijk voor meer informatie over de Biënnale Gelderland en deelnemende kunstenaars op www.biennalegelderland.nl

Tentoonstelling Arnhem: langs de Jansbeek (centrum)

Aan de geselecteerde kunstenaars is gevraagd met een voorstel te komen voor een werk in de openbare ruimte, waarin de bezoeker de natuur in zichzelf of in de stad op bijzondere wijze kan ervaren. Toneelgroep Oostpool levert daarnaast een vijftal tekstwerken naar aanleiding van het thema, die ter plaatse kunnen worden beluisterd. De kunstwerken kunnen worden beleefd tijdens een wandeling die langs de Jansbeek meandert. 

Tentoonstelling Nijmegen: Museum Het Valkhof

In Museum Het Valkhof is gelijktijdig een tentoonstelling te zien, waarin het werk dat in Arnhem te zien is in de context van het oeuvre van de deelnemers geplaatst wordt. In het museum wordt een ander soort ‘Seelenwanderung’ aangeboden, een meer mentale. Hierin speelt herkenning, mijmering en verlangen naar vrijheid van geest een belangrijke rol. 

Activiteiten Biënnale Gelderland 2019

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.