naar museumhetvalkhof.nl
Schilderij Mark Brusse

Tentoonstellingen

  1. Tentoonstellingen

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie: archeologie, oude kunst en moderne kunst, het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. Bewonder de collectie en de verhalen het gehele jaar door. Ook zijn twee wissel tentoonstellingen te zien: sometimes I WONDER – Mark Brusse en gekust door Knust – 35 jaar stencilkunst. En is er een groot scala aan activiteiten te beleven! 

sometimes I WONDER
Mark Brusse

Tentoonstelling Sometimes I wonder Mark Brusse in Museum Het Valkhof Nijmegen

21 juni t/m 22 september 2019 | bovenverdieping

In sometimes I WONDER is te zien hoe kunstenaar Mark Brusse in zijn jonge jaren inspiratie vond in de archeologische vondsten uit Nijmegen en omgeving. Dit jaar viert hij zijn zestig jarig jubileum. Na 20 jaar reizen keert hij weer terug naar Nijmegen voor een omvangrijk retrospectief in Museum Het Valkhof. Ruim 150 werken – van tekeningen en schilderijen tot sculpturen en ruimtelijke ensceneringen – zijn bijeengebracht in vier, voor Mark belangrijke, terugkerende thema's. 

Meer info

gekust door Knust
35 jaar stencilkunst

Tentoonstelling Gekust door Knust - 35 jaar stencilkunst in Museum Het Valkhof Nijmegen

21 juni t/m 22 september 2019 | benedenverdieping

Het Nijmeegse kunstenaarscollectief Knust, met wortels in de kraak- en punkbeweging van de jaren tachtig, vergaarde in 35 jaar internationaal roem met zijn grafisch felgekleurde stencildrukwerk. Musea over de hele wereld hebben werk van Knust aangekocht, waaronder het Victoria & Albert in Londen en het Museum of Modern Art in New York. In Museum het Valkhof is een ruime selectie te zien van het drukwerk dat in de afgelopen jaren door Knust is voortgebracht.

Meer info

Ontdek de technische snufjes van de Romeinen en puzzel mee aan het verleden van Nijmegen!

ARCHEOlab

vaste opstelling | benedenverdieping

Wat gebeurt er ná een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, er wordt precies bepaald wat het is, het wordt getekend en beschreven. In het ARCHEOlab kan iedereen meehelpen met puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schuif aan en doe mee! Ervaar zo letterlijk het verleden van de stad.

Meer info

Wat is er nog meer te zien in het museum?

cool collection - Ritme.Vorm.Blauw

Collectiepresentatie cool collection - ritme vorm blauw in Museum Het Valkhof Nijmegen

t/m januari 2020 | bovenverdieping

cool collection is de eerste vernieuwde collectiepresentatie, in een serie van drie, waarin wij op zoek gaan naar alternatieve manieren om onze collecties archeologie en beeldende kunst met elkaar in verband te brengen en verrassend te presenteren. In de eerste presentatie bijten gastcuratoren Flos Wildschut en Jessica Helbach het spits af.

Meer info

Sieraden uit de bodem

t/m 31 december 2019 | bovenverdieping - prentenkabinet

Museum Het Valkhof presenteert de mooiste stukken uit haar collectie oude sieraden uit zowel de prehistorische, Romeinse als middeleeuwse tijd. Te zien is met hoeveel oog voor detail sommige juweeltjes gemaakt zijn en duidelijk wordt hoe onze liefde voor sieraden geworteld is in vroeger tijden.

Collectie Museum Het Valkhof

Collectie Museum Het Valkhof Nijmegen

Vaste opstelling | bovenverdieping

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende verzameling: archeologieoude en moderne kunst, het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. Bewonder de collectie, de verhalen  en verplaats je door de tijd.

Meer info

Verwacht in Museum Het Valkhof

Biënnale Gelderland 2019

Biënnale Gelderland 2019 | Seelenwanderung

Museum Het Valkhof: 10 oktober t/m 4 januari 2020 | benedenverdieping
Arnhem Sint Jansbeek: 10 oktober t/m 24 november 2019 | openbare ruimte

Museum Arnhem en Museum Het Valkhof slaan de handen ineen voor een nieuwe editie van de Biënnale Gelderland; hét podium voor hedendaagse beeldende kunst in en vanuit Gelderland. Productiehuis Plaatsmaken is als curator en projectleider aangetrokken voor deze editie, die voor het eerst in Arnhem én Nijmegen plaatsvindt.  Binnen het thema Seelenwanderung staat de relatie tussen mens en natuur centraal.

Lees meer

Middeleeuws vernuft - interactieve familietentoonstelling

11 oktober t/m 6 mei 2020

Stoere ridders, mooie jonkvrouwen, indrukwekkende kastelen, de pest en kronkelige steegjes in vieze steden domineren doorgaans het beeld van de middeleeuwen. Dat doet deze periode van 1000 jaar geschiedenis te kort. Middeleeuws vernuft biedt op een interactieve manier een andere kijk op deze lange en roerige periode in onze geschiedenis.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.