Voor actuele informatie, blijf op deze website. Voor achtergrondinformatie klik hier.
Tickets
Aan de slag in het ARCHEOlab

Familie

  1. Familie

Een dagje uit met de familie? Ga op pad met een rondleider en leer alles over de Romeinen of ga aan de slag in het ARCHEOlab.

ARCHEOlab

vaste opstelling | benedenverdieping

Wat gebeurt er n√° een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, gedetermineerd, getekend en beschreven. In het ARCHEOlab kan iedereen meehelpen puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schuif aan en doe mee! Ervaar zo letterlijk het verleden van stad en regio.

Meer info

Romeinenwerkplaats

| benedenverdieping

Kom naar de Romeinenwerkplaats en ontdek alles over het leven van de Romeinen! Leer een boog bouwen zonder cement, schiet met de katapult of word architect van je eigen Romeinse stad.

Ga op ontdekkingstocht en ervaar zelf de technische snufjes uit de Romeinse tijd en hoe wij deze vandaag de dag nog steeds gebruiken.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

Meer info

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.