Voor actuele informatie, blijf op deze website. Voor achtergrondinformatie klik hier.
Tickets
Aan de slag in het ARCHEOlab

Familie

  1. Familie

Een dagje uit met de familie? Ga op pad met een rondleider en leer alles over de Romeinen, ga aan de slag in het ARCHEOlab of teken net als een kunstenaar met het Tekenkunst boekje. 

ARCHEOlab

vaste opstelling | benedenverdieping

Wat gebeurt er ná een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, gedetermineerd, getekend en beschreven. In het ARCHEOlab kan iedereen meehelpen puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schuif aan en doe mee! Ervaar zo  letterlijk het verleden van stad en regio.

Meer info

Romeinenwerkplaats

Romeinenwerkplaats Museum Het Valkhof Nijmegen

t/m 16 september 2019 | benedenverdieping

Kom naar de Romeinenwerkplaats en ontdek alles over het leven van de Romeinen! Leer een boog bouwen zonder cement, schiet met de katapult of word architect van je eigen Romeinse stad.

Ga op ontdekkingstocht en ervaar zelf de technische snufjes uit de Romeinse tijd en hoe wij deze vandaag de dag nog steeds gebruiken.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

Tekenkunst | 'Kijk' met je handen en teken!

 

Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar: Tekenkunst! Een superleuk boekje vol tekenopdrachten, verkrijgbaar bij de kassa!
Kosten: € 3,50

In het museum ontdek je alles over de Romeinen en zie je oude schilderijen. Meestal kijk je met je ogen in een museum, maar nu ga je ook met je handen 'kijken'. Je gaat namelijk verschillende kunstwerken natekenen. Vraag naar het Tekenkunst-boekje bij de kassa en laat de kunstenaar in je los!

Tekenkunst in Museum Het Valkhof Nijmegen
Tekenkunst

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.