Tickets

Geel als citroen, rood als tomaat door naar Kunsthal

Terug naar het overzicht · Nieuws ·

Succesvolle feelgood tentoonstelling door als Zilte haring, rode kroot naar Rotterdam.

De succesvolle tentoonstelling Geel als citroen, rood als tomaat rondom kunstenaar Erik Mattijssen en ontwerper Ineke Hans reist van Museum Het Valkhof in Nijmegen naar Kunsthal Rotterdam: een selectie uit deze feelgood tentoonstelling is daar, zodra het weer kan, te zien onder de titel Zilte haring, rode kroot

In juni 2020 heropende Museum Het Valkhof zijn deuren na de eerste lockdown met Geel als citroen, rood als tomaat – een kleurrijke tentoonstelling van meubel- en productontwerper Ineke Hans (1966) en beeldend kunstenaar Erik Mattijssen (1957). De zintuigenprikkelende tentoonstelling was een tweede in de reeks Vliegende Hollanders, Gelderse toptalenten, waarin telkens twee kunstenaars als een balancing duality voor het voetlicht worden gebracht.

Zintuigenprikkelend

Hans en Mattijssen werden door het museum uitgedaagd elkaars werk te verkennen, bevragen en versterken. Het resultaat bleek zintuigenprikkelend. De tekeningen van Erik Mattijssen zijn vol van kleur en persoonlijke herinneringen waar een zekere melancholie uit blijkt; soms met een vleugje nostalgie. De ontwerpen van Ineke Hans zijn daarentegen vaak strak, functioneel en zonder opsmuk. Samen kwamen de twee tot een tentoonstelling vol prachtige combinaties en onverwachte koppelingen, die soms schuren, maar vaker in elkaar op lijken te gaan. 

Geel als citroen, rood als tomaat werd goed ontvangen door bezoekers en pers. Bezoekers verlieten het museum met een goed humeur. Geïnspireerd door de zinderende kleuren en bijna poëtische combinaties. Gijsbert Van Der Wal (NRC) schrijft over de tentoonstelling: “Museumwinkel krijgt hier een nieuwe betekenis.” en Roosmarijn Reijnoudt (Reformatorisch Dagblad) vindt dat “…het lijkt alsof het werk van Mattijssen van de wand druipt en overgaat in de ontwerpen van Hans.”

Kunsthal Rotterdam

De tentoonstelling zou nog t/m 31 januari te zien zijn in Nijmegen, maar de coronamaatregelen verhinderden dit. Nu krijgt publiek toch een tweede kans om alsnog te genieten van dit avontuur voor de zintuigen.

Zilte haring, rode kroot is na de lockdown t/m 5 september te zien in Kunsthal Rotterdam.

 

Pers

Voor meer informatie en/of beelden kan je contact opnemen met: marketing@museumhetvalkhof.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.