Museum Het Valkhof onderdeel van grensverleggend spel

Museum Het Valkhof samen zeven Duitse en Nederlandse musea onderdeel van grensverleggende game

Go Sneak. Go Smuggle. Go Smart.

Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en Ulrich Francken, voorzitter van de Euregio Rijn-Waal, in het Nederlands Openluchtmuseum gaven op vrijdag 18 september het officiële startschot voor een nieuwe innovatieve Game-app die 8 musea in de Nederlandse-Duitse grensstreek met de modernste speltechnieken verbindt. De game Sofia's Cross-Border Hunt is het resultaat van een meerjarige grensoverschrijdende samenwerking van De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Hochschule Rhein-Waal en de musea.

Sofia's Cross-Border Hunt

In het spel ontmoeten spelers de mysterieuze handelaar Sofia, die door het grensgebied en de tijd reist. De spelers gaan in het voetspoor van Sofia op jacht naar de ‘enige echte waarheid’, langs de deelnemende musea, die elk hun eigen verhaal en personage hebben. De verhalen verbinden de acht musea met elkaar in Nederland en Duitsland en zo ontstaat het verhaal over Sofia en haar leven in deze regio.

De spellocaties

De acht deelnemende musea zijn LVR-Archäologischer Park Xanten, Kasteel Hernen (Geldersch Landschap & Kasteelen), Museum Goch, Museum Kurhaus Kleve, Museum Schloß Moyland, Vrijheidsmuseum, Nederlands Openluchtmuseum en natuurlijk Museum Het Valkhof. Als speler bepaalt je zelf de volgorde van de locaties.

Zoektocht naar kunstobjecten in Museum Het Valkhof

In Museum Het Valkhof help je het personage Persona bij het herstellen van haar geheugen door op zoek te gaan naar kunstobjecten met een betekenis. Een ingewikkelde missie want Persona is erg in de war is en begrijpt niet dat ze haar geheugen kwijt is. Daardoor heeft ze last van stemmingswisselingen die veel geduld vereisen. Heb jij het geduld dat Sofia mist om stukje bij beetje herinneringen op te halen? Ga de strijd aan met de vele, conflicterende gezichten van Persona en help haar weer de oude te worden!

Download gratis de Sofias Smuggling game in de App Store of Google Play store.