Sleuteloverdracht aan de gemeente

Het koopcontract van het museumgebouw getekend en beklonken met sleuteloverdracht.

Gisteren werd het koopcontract van het museumgebouw getekend met de gemeente. Die digitale gebeurtenis werd beklonken in het museum: wethouder Bert Velthuis kreeg symbolisch de sleutel van het museum overhandigd. Het was een prachtig gouden exemplaar dat ooit in handen van Lodewijk Napoleon was geweest. Op 24 juli 1808 bracht Lodewijk Napoleon, sinds 1806 koning van Holland, een bezoek aan de stad Nijmegen. Burgemeester Sanders van Well bood hem toen de vergulde stadssleutels van Nijmegen aan. Dit gebaar symboliseerde dat de stad zich onderwierp aan de vorst.