Museum Het Valkhof Nijmegen

Gemeente Nijmegen kent meerjarensubsidie toe

Museum Het Valkhof verheugd over toekenning meerjarige cultuursubsidie door Gemeente Nijmegen

Museum Het Valkhof – Kam krijgt van de Gemeente Nijmegen voor 2021 een subsidie toegekend van € 2.276.000. Dat maakte de Gemeenteraad vandaag bekend. Het museum is verheugd met de toekenning van deze steun voor haar tentoonstellingsprogramma en activiteiten.

Het college van de Gemeente Nijmegen nam vandaag een besluit over de toekenning van subsidies voor de deelregeling Meerjarige Culturele Programma’s. Meerdere culturele instellingen in de stad ontvingen vandaag het nieuws of ze de komende vier jaar subsidie ontvangen, en voor welk bedrag zij in aanmerking komen.

Museum Het Valkhof en haar dochter Museum Kam staan beide aan de vooravond van een verbouwing; om die reden werd hun wens gehonoreerd om vooralsnog voor één jaar te worden beoordeeld, nl 2021. Museum Het Valkhof – Kam voelt zich gesteund en erkend met de toezegging van ruim 2,2 miljoen euro. De door de commissie genoemde aandachtspunten staan bovendien op één lijn met de reeds ingezette koers van het museum, dat deze ambities al in beknopte vorm presenteerde in zijn Toekomstvisie en die het de komende jaren verder uitwerkt.

Hedwig Saam, directeur-bestuurder van Museum Het Valkhof: “We zijn blij en dankbaar met deze toekenning. Ik ervaar het als een steun in de rug van de gekozen toekomststrategie, waarin we ons actief verbinden met de stad. Wij zijn de commissie dankbaar voor de door hun uitgesproken steun en het belang dat zij hechten aan een vernieuwd en gastvrij museum waar iedereen welkom is.”

Museum Het Valkhof heeft een rijke, internationaal vermaarde collectie van kunst- en gebruiksvoorwerpen uit de klassieke beschaving tot en met de beeldende kunst van vandaag en morgen. Ze maakt deze toegankelijk en boeiend voor een breed publiek. De komende jaren staan onder meer cultuurhistorische tentoonstellingen gepland over De pest, natuuractivisme en de Limes, de oude grens van het Romeinse Rijk waarin Nijmegen een sleutelstad was.

Het gehele rapport is na te lezen op:  https://www.nijmegen.nl/diensten/subsidies/subsidie-meerjarige-culturele-programmas/