Voor actuele informatie, blijf op deze website. Voor achtergrondinformatie klik hier.
Tickets

Kunstluis 2020 verrast bezoekers voor de allerlaatste keer

Terug naar het overzicht · Nieuws ·

Interventie 7bis: Kunstluis en de kerstgedachte

15 t/m 20 december 

De laatste interventie van de door Museum Het Valkhof aangestelde Kunstluis Bart Drost in november viel ongelukkig samen met de tijdelijke sluiting van het museum. Zijn laatste interventie ‘Kunstluis maakt het bont’ had de grande finale moeten zijn, maar was alleen online te zien.  Als passende afscheidsgroet verrast Drost bezoekers nu met een allerlaatste bis-interventie: ‘Kunstluis en de kerstgedachte’.

Bis!

Zeven keer ‘als luis in de pels’ ingrijpen in de collectie, presentatie en organisatie van Museum Het Valkhof. Dat was de afspraak met Bart Drost, de allereerste kunstenaar in de rol van Kunstluis. Hij slaagde er telkens weer in het museum op te schudden met zijn interventies, maar midden november waren het de coronamaatregelen die museumland opschudden en hem verhinderden om zijn laatste knalstuk ‘Kunstluis maakt het bont’ fysiek aan het publiek te tonen. Hij liet het er niet bij zitten en maakte de interventie openbaar via zijn website. Ook zijn boekje luis & pels, waarin hij alle interventies en ervaringen optekende, kwam gewoon uit. Maar een geschikt afscheid voor de razende kunstenaar? Dat was het niet…

En ver te zoeken kerstgedachte

Bij wijze van afscheidsgroet en als kerstcadeautje raast de Kunstluis daarom nog één laatste keer door de collectie van het Nijmeegse museum. In ‘Kunstluis en de kerstgedachte’ kaart hij drie topstukken aan die volgens hem in scherp contrast staan met de in tijden van Kerst alom uitgesproken woorden van licht en vrede. Als imaginair drieluik wisselen die drie, waaronder het befaamde Romeinse masker, samen van gedachten over waar spel ophoudt en in strijd ontaardt. Bezoekers worden uitgenodigd om met hart en ziel aan dit gesprek deel te nemen.

 

Boekwerkje luis & pels

Alle interventies van de Kunstluis 2020 zijn verzameld in het boekje luis & pels en ligt in de schappen van Museum Het Valkhof. Voor 15 euro is het van jou en lees je de gedachtenspinsels van de Kunstluis en saillante details van zijn ingrepen. Pak het mee tijdens een bezoek aan – dit keer echt!  - de allerlaatste interventie van Kunstluis 2020.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.