Museum Het Valkhof onderdeel Flipping the bird

Museum Het Valkhof onderdeel van het guerrilla-fotoproject Flipping The Bird van Jaap Scheeren

Fotograaf Jaap Scheeren (Nijmegen, 1979) laat met zijn project Flipping the Bird op verschillende locaties in de stad levensgrote foto’s opduiken die samen een verhaal vertellen over de relatie tussen het menselijk handelen en de natuur. Dit organiseert Scheeren samen met het Besiendershuis. Museum Het Valkhof herbergt vanaf 12 september één van de zes foto’s.

Flipping the Bird is onderdeel van het Warming Up festival in september dat gaat over hoe de mens keuzes kan maken om in een goede verstandshouding te komen met natuur. Het platform nodigt burgers, beleidsmakers, activisten, wetenschappers en dus ook kunstliefhebbers uit om op een andere manier in gesprek te gaan over het klimaat en hoe wij ons kunnen aanpassen om milieuveranderingen tegen te gaan.

De foto’s van fotograaf Scheeren in het verhalend beeldverslag Flipping the Bird laten de confronterende dialoog zien tussen mens en indrukwekkende flora en fauna. Het project vertelt over de continue dreiging van de stijgende waterspiegel, een consequentie van ons menselijk handelen en de keuzes die wij dagelijks maken. Pak de fiets, cross de stad door langs onder andere LUX, het Honigterrein en het museum en bekijk ze allemaal.

Meer informatie en de exacte locaties van de foto’s vind je op www.besiendershuis.com