naar museumhetvalkhof.nl
Koop ticket
Leeszaal in Museum Het Valkhof Nijmegen

Bibliotheek

  1. Bibliotheek

Museum Het Valkhof beheert ter ondersteuning van zijn museale taken (beheer, behoud en onderzoek) tevens een bibliotheek. De bibliotheekcollecties omvatten ruim 44.600 titels. Het overgrote deel van het boekenbezit is inmiddels in een digitale catalogus beschreven. De bibliotheekcollecties bevinden zich op twee verschillende locaties.

De kunsthistorische bibliotheek is gehuisvest in Museum Het Valkhof in Leeszaal Jan Terlouw. Uitgangspunt van deze bibliotheekcollectie is de plaats van de Nijmeegse en Gelderse kunst- en kunstnijverheidsproductie binnen het grotere geheel van de Nederlandse en West-Europese kunstgeschiedenis. De bibliotheekcollectie beheert de kennis over de eigen kunsthistorische collecties.

De archeologische bibliotheek is gehuisvest in Gelders Archeologisch Centrum Museum G.M. Kam. Ter ondersteuning van de werkzaamheden in dit Provinciaal Depot voor Bodemvondsten en ter documentatie van de archeologische museumcollecties worden in deze bibliotheek publicaties verzameld over archeologie in Gelderland, in de breedste zin van het woord, over de provinciaal-Romeinse archeologie (denk aan de Romeinse limes van Engeland tot in Oost-Europa), maar ook over prehistorische en middeleeuwse archeologie in Nederland en daarbuiten. Materiaalstudies vormen een belangrijk onderdeel van dit bibliotheekbezit.  

Openingstijden Museum G.M. Kam
Dinsdag: 13.00 - 17.00 uur

Contact bibliotheek Museum Het Valkhof

024 – 240 22 65 
Museum Kamstraat 45
6522 GB Nijmegen

Vragen over de bibliotheekcollecties
Voor vragen over de bibliotheekcollecties van Museum Het Valkhof en Gelders Archeologisch Centrum Museum G.M. Kam kunt u mailen naar; Bibliotheek@museumhetvalkhof.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.