naar museumhetvalkhof.nl
Koop ticket

Museum Memoires

Terug naar het overzicht ·

Niet iedereen is fysiek in staat om het museum te bezoeken. Met het nieuwe programma ‘Valkhof Verbindt’ stelt het museum zorgvragers in de gelegenheid het museum te bezoeken en te genieten van kunst en de rijke historie van Nijmegen.

In samenwerking met ZZGzorggroep Nijmegen, Mantelzorg Nijmegen en Stichting de Waalboog  organiseert Museum Het Valkhof Museum Memoires: een begeleid bezoek aan het museum voor  mensen met dementie en hun dierbaren. Tijdens de Museum Memoires-rondleidingen bekijken deelnemers een aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan. Kennis over de getoonde objecten is geen vereiste: het genieten van kunst en de persoonlijke beleving staan centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. Iedere keer worden andere objecten besproken. Het thema op 26 juni is versieringen. 

Het programma bestaat uit een rondleiding en een consumptie in het museumcafé.

 

Overige data seizoen 2019/2020:

Vrijdag 28 augustus 2020 | 14.30 – 16.00 uur | thema: Romeinen

De kosten voor Museum Memoires bedragen € 10,- voor 2 personen (mantelzorger en  cliënt met een vorm van dementie). U ontvangt hiervoor tweemaal museumentree, een rondleiding en consumptie voor twee personen.

Inschrijven voor het programma in Museum Het Valkhof kan via: publiekszaken@museumhetvalkhof.nl
Er is plek voor max. 14 personen per Museum Memoires.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.