naar museumhetvalkhof.nl
Koop ticket

Kunstcafé

Terug naar het overzicht ·

Artistieke hemelbestormers. Kritische geesten. Dromers en doeners. Ze krijgen een podium in het Valkhof Kunstcafé. Het Valkhof Kunstcafé is de ontmoetingsplek voor kunstenaars, liefhebbers van kunst en nieuwsgierigen. Er zijn interviews, presentaties en tal van bezoektips. 

De avond start met een bijdrage van kunstdetective Arthur Brand over criminaliteit in de kunstwereld, getiteld ‘Alles wat je niet mag weten over de kunstwereld”. Met zijn doortastende werk heeft hij voor honderden miljoenen aan kunstroven opgelost. Brand signeert tevens zijn boek “Paarden van Hitler”.Na de pauze toont het kunstenaarsduo SpaceCowboys, bestaande uit Albert Dedden en Paul Keizer hun plannen voor de Waterwolf, een nieuw kunstwerk voor de groene Waalkade. Een bijzonder ontwerp dat symbolisch verwijst naar de Romeinse wolf en de geschiedenis van Nijmegen.

Verder presenteert directeur-bestuurder Hedwig Saam weer een van haar favoriete museumobjecten en toont Marja Begheyn-Huisman een verrassend onbekend object uit het depot. Tijdens ‘Uit het Hart’ staat de microfoon open voor iedereen die in één minuut iets wil vertellen over een initiatief op het gebied van kunst en cultuur in en om Nijmegen. De avond wordt in schoonheid afgesloten met muziek van Chris en Stijn Dols.

De avond wordt gepresenteerd door Babette Degraeve. Het Kunstcafé - op de galerij van Museum Het Valkhof - duurt van 17.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.