Stem op Ik, Maria van Gelre -

Genomineerd voor Museumtijdschrift tentoonstellingsprijs 2019

Met trots maken wij bekend dat de tentoonstelling Ik, Maria van Gelre - De hertogin en haar uitzonderlijke gebedenboek, is genomineerd voor de Museumtijdschrift tentoonstellingsprijs 2019.

U kunt nu stemmen: www.tentoonstellingsprijs.nl.
Als Stemmer maakt u kans op een cultuurreis voor twee personen naar Madrid, Rome of Florence met onze sponsor SRC Reizen.

Stemmen kan tot en met 30 september 2019. Op 18 oktober 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bekijk hier het promofilmpje

Stem op Ik, Maria van Gelre

Ik, Maria van Gelre
De eerste grote expositie over Maria van Gelre vertelt het levensverhaal van deze haast moderne, zelfbewuste middeleeuwse vorstin en ‘powervrouw’. Vanwege de vele parallellen kan zij worden gezien als de Máxima van de 15de eeuw. Bezoekers volgen
haar boeiende levensreis aan de hand van ruim 100 (kunst)objecten: miniaturen en handschriften, schilderkunst en sculpturen, maar ook textiel en sieraden. Tot de bruiklenen behoren vele artistieke topstukken uit internationale collecties die niet eerder in Nederland zijn tentoongesteld.

Deze tentoonstelling was te zien van 13 oktober 2018 t/m 6 januari 2019 in Museum Het Valkhof en trok veel belangstellenden. De tentoonstelling werd georganiseerd in nauwe samenwerking met de Radboud Universiteit.