naar museumhetvalkhof.nl
Koop ticket
Escaperoom Universiteit in verzet

Escaperoom Universiteit in verzet

Terug naar het overzicht ·

Verstrikt in een waargebeurd verhaal

Nederland is bijna drie jaar bezet. Een Duits bezettingsbestuur heeft de macht overgenomen. Op de Katholieke Universiteit Nijmegen gaan de colleges zoveel mogelijk door, ook al zijn de oorlogsomstandigheden overal. Boeken uit de bibliotheek zijn verboden, het studentencorps Carolus Magnus is ontbonden en hoogleraren en studenten zijn gearresteerd door de bezetter. De spanning stijgt terwijl de onvrede groeit. Een nieuwe maatregel van de bezetter houdt de gemoederen bezig. De universiteiten in Nederland moeten een loyaliteitsverklaring voorleggen aan hun studenten. Wie tekent mag blijven studeren. Wie weigert zal mogelijk aan het werk worden gezet in Duitsland. Het universiteitsbestuur is in beraad, studenten stellen zichzelf de vraag… Zal ik gaan tekenen of niet?

Bezoek de unieke escaperoom Universiteit in Verzet in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Ga terug naar het jaar 1943 voor dit waargebeurde verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je krijgt een uur de tijd om te ontsnappen. Onderweg word je geconfronteerd met puzzels, raadsels en codes, maar ook met moeilijke keuzes. Keuzes die jongeren 75 jaar geleden echt moesten maken.

Boek nu

Universiteit in Verzet is een educatieve escaperoom, een initiatief van de Radboud Universiteit.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.