Voor actuele informatie, blijf op deze website. Voor achtergrondinformatie klik hier.
Tickets

Binnenste Buitenland tekenworkshop

Terug naar het overzicht ·

Laat je inspireren door het prachtige en bijna 'on-Nederlandse' landschap

Ten oosten van Museum Het Valkhof komen twee landschapstypen samen: een vlak poldergebied en karakteristieke hoogteverschillen die on-Nederlands aandoen. Dit landschap werd in de 19e eeuw ontdekt door kunstenaars. Beek en Ubbergen werden geliefde reisdoelen voor schilders en tekenaars uit heel Nederland. In de omgeving waren tal van ‘romantische’ motieven te vinden: oude watermolens, vervallen boerderijtjes en eenvoudige kerkjes. In de collectie van Museum Het Valkhof bevinden zich een aantal van deze werken. Het museum combineert deze schilderijen met een unieke kans het landschap net als toen te bewonderen middels een wandeling. Deze herfstvakantie neemt onze tekendocent Karin van der Pas je mee naar de beste plekken voor je schilderezel. Laat je inspireren en leer meer over landschapsschilderkunst nu en in de 19e eeuw.


Praktisch:

  • De workshop start om 14.00 uur bij de receptie van MHV en duurt 2 uur. Je loopt samen met de tekendocent Karin van der Pas naar de landschapslocatie waar de workshop plaats vindt. Bij slecht weer wordt er een alternatief geboden in het museum. Voor of na de workshop kun je de originele werken in de presentatie Binnenste Buitenland bekijken. Het museum is geopend vanaf 11 uur en tot 17 uur. Vergeet je mondkapje niet!
  • Deelnamekosten bedragen 20 euro (incl. tekenmateriaal en museumticket). Kortingstarieven zijn geldig. LET OP: om deel te kunnen nemen dient u eerst een mail te sturen naar publiekszaken@museumhetvalkhof.nl. De deadlines vindt u hieronder. Bij bevestiging van uw aanmelding boekt en betaalt u voorafgaande aan uw bezoek een online entreeticket. Op de dag zelf kunt u vervolgens de 7,50 euro voor de workshop voldoen aan de receptie.
  • Totale deelname kosten zijn dus; Volwassenen 20 euro; studenten/jongeren 13,75 euro; kinderen t/m 12 jaar, museumkaarthouders, Vriend, Radboud Universiteit studenten 7,50 euro.
  • In verband met nieuwe maatregelen met betrekking  op het coronavirus zijn er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus wees op tijd met reserveren zodat je een plekje kunt bemachtigen. Neem contact op met publiekszaken@museumhetvalkhof.nl.

Data en aanmelden:

  • Zondag 18 oktober, aanmelden kan t/m woensdag 14 oktober
  • Woensdag 21 oktober, aanmelden kan t/m maandag 19 oktober
  • Zondag 25 oktober, aanmelden kan t/m woensdag 21 oktober
  • Woensdag 28 oktober, aanmelden kan t/m maandag 26 oktober 
  • Zondag 1 november, aanmelden kan t/m woensdag 28 oktober

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.