Voor actuele informatie, blijf op deze website. Voor achtergrondinformatie klik hier.
Tickets

ARCHEOlab

Terug naar het overzicht ·

Schuif aan en doe mee!

 

 

Nieuwe technologie
In het ARCHEOlab wordt het hele verhaal van de archeologie verteld. Hoe gaat een opgraving in zijn werk, welke stappen worden er gezet om vondsten uit de bodem bloot te kunnen leggen en welke technische middelen worden daarvoor gebruikt? Nieuwe technologie, internet en digitale toepassingen maken steeds meer mogelijk. Het ARCHEOlab geeft een inkijkje in de wereld van de archeologie anno 2020. Help mee!
Ontdek de bijzondere vondsten uit de beerput en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Nijmegen! De vondsten zijn schoongemaakt en voorgesorteerd op materiaal- en kleursoort. Onder leiding van een museumdocent ga je zelf aan de slag. Weet jij welke scherven bij elkaar passen? Puzzel de oude vondsten weer in elkaar! Herken jij de verschillende materialen? Aardewerk, bot en ijzer: verkleurd, verroest en bijna onherkenbaar. Speur mee en ontdek meer over de bewoners van onze stad!

ArcheoHotspot
De ArcheoHotspot is een onderdeel van het ARCHEOlab waarin je samen met onze publieksbegeleiders en museumdocenten op zoek gaat naar het verhaal achter scherven en meehelpt aan hun archeologisch onderzoek. Wil je meer weten over een voorwerp dat je gevonden hebt? Of heb je andere vragen over archeologie? Ook daarmee kun je in de ArcheoHotspot terecht.


Vanwege ons coronabeleid is er niet altijd een publieksbegeleider of museumdocent aanwezig in de ArcheoHotspot. Het streven is dat er dinsdag t/m zondag van 12.00-16.00 uur iemand aanwezig is in de ArcheoHotspot. Wil je zeker weten dat er een docent aanwezig is? Bel met 024 - 360 88 05.


Wel kun je altijd terecht in de rest van het ACHEOlab!

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.