naar museumhetvalkhof.nl
Koop ticket
Collectie moderne kunst museum het valkhof

Zien en doen

  1. Zien en doen

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie: archeologie, oude kunst en moderne kunst, het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. Bewonder de collectie en de verhalen het gehele jaar door. Vanaf 10 oktober zijn er ook twee wisseltentoonstellingen te zien: Middeleeuws Vernuft en Biënnale Gelderland 2019. En is er een groot scala aan activiteiten te beleven! 

 

Middeleeuws Vernuft

t/m 3 mei 2020

Ontdek in Middeleeuws vernuft welke middeleeuwse uitvindingen wij vandaag de dag nog steeds gebruiken. Ga op zoek naar vernuftige oplossingen en vernieuwingen. Zet een middeleeuwse bril op, verdedig je stad of bouw kastelen zoals wij die nu nog kennen. Ga te paard en doe mee aan een lansgevecht, smeed een zwaard of schiet met buskruit. Dans de blaren op je voeten in kleding volgens middeleeuwse mode.

Meer info

Biënnale Gelderland 2019

Museum Het Valkhof: t/m 5 januari 2020

Arnhem Sint Jansbeek: t/m 24 november 2019

In 2019 is het weer tijd voor de Biënnale Gelderland! Uniek aan de editie 2019 is het feit dat deze uit twee tentoonstellingen bestaat. In de binnenstad van Arnhem wordt van 10 oktober t/m 24 november 2019 werk in openbare ruimte langs de Jansbeek gepresenteerd dat door de geselecteerde kunstenaars speciaal voor de gelegenheid gemaakt wordt. In Museum Het Valkhof is van 10 oktober 2019 t/m 4 januari 2020 een tentoonstelling te zien met bestaand werk van dezelfde kunstenaars dat context biedt voor de tentoonstelling in Arnhem.

Meer info

Ontdek de technische snufjes van de Romeinen en puzzel mee aan het verleden van Nijmegen!

ARCHEOlab

vaste opstelling | benedenverdieping

Wat gebeurt er ná een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, er wordt precies bepaald wat het is, het wordt getekend en beschreven. In het ARCHEOlab kan iedereen meehelpen met puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schuif aan en doe mee! Ervaar zo letterlijk het verleden van de stad.

Meer info

Wat is er nog meer te zien in het museum?

cool collection - Ritme.Vorm.Blauw

Collectiepresentatie cool collection - ritme vorm blauw in Museum Het Valkhof Nijmegen

t/m januari 2021 | bovenverdieping

cool collection is de eerste vernieuwde collectiepresentatie, in een serie van drie, waarin wij op zoek gaan naar alternatieve manieren om onze collecties archeologie en beeldende kunst met elkaar in verband te brengen en verrassend te presenteren. In de eerste presentatie bijten gastcuratoren Flos Wildschut en Jessica Helbach het spits af.

Meer info

Sieraden uit de bodem

t/m 31 december 2019 | bovenverdieping - prentenkabinet

Museum Het Valkhof presenteert de mooiste stukken uit haar collectie oude sieraden uit zowel de prehistorische, Romeinse als middeleeuwse tijd. Te zien is met hoeveel oog voor detail sommige juweeltjes gemaakt zijn en duidelijk wordt hoe onze liefde voor sieraden geworteld is in vroeger tijden.

Collectie Museum Het Valkhof

Collectie Museum Het Valkhof Nijmegen

Vaste opstelling | bovenverdieping

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende verzameling: archeologieoude en moderne kunst, het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. Bewonder de collectie, de verhalen  en verplaats je door de tijd.

Meer info

Verwacht in Museum Het Valkhof

Activiteiten

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.