De pest aan corona hebben

1. De Pest aan Corona hebben

Steden en staten

Moderne Kunst

Valkhofmenu binnen - basisonderwijs

voor wie: Voor wie: BO bovenbouw en VO brugklas

In Museum Het Valkhof is een omvangrijke tentoonstelling te zien over de grote pestepidemieën. De tentoonstelling toont hoe de besmettelijke ziekte zijn sporen nalaat in de mens, kunst en cultuur. Nu corona de wereld in 2021 in zijn greep heeft, is het thema actueler dan ooit. De leerlingen worden op school voorbereid met een les op het digiboard over overeenkomsten en verschillen tussen de pest en corona. In het museum* bezoeken de leerlingen onder leiding van een museummedewerker de tentoonstelling.

Duur:                                  1 uur

Kosten:                               € 45,- + € 2,75 entreeticket voor begeleiders

Groepsgrootte:                 maximaal 15

Wanneer:                         t/m 31 mei 2021

* Indien gewenst is het ook mogelijk om het museum coronaproof op afstand te bezoeken met de klas.

Reserveer

Door op onderstaande linken te klikken, kun je het voorbereidende lesmateriaal downloaden. Dat bestaat uit:

1) Les: De pest aan corona hebben

2) Antwoordblad en het leerlingenvel

3) Praktische opdracht: De pest krachstok

Lesmateriaal in hogere kwaliteit gewenst? Neem contact op met publiekszaken@museumhetvalkhof.nl