naar museumhetvalkhof.nl
Koop ticket
Middeleeuws vernuft interactieve familietentoonstelling

Middeleeuws vernuft

  1. Middeleeuws vernuft

  Steden en staten

voor wie: groep 3 t/m 8
duur: 1,5 uur 
Kosten: € 45,- per groep + € 2,75 entreeticket voor begeleiders

Groepsgrootte: maximaal. 15 leerlingen per groep (meerdere groepen gelijktijdig is mogelijk)

Voorbereiding in de klas: Voorleesverhaal geschreven door Jaap Robben
Wanneer: 11 oktober 2019 t/m 10 mei 2020

Wie aan de middeleeuwen denkt, denkt meestal aan stoere ridders, grote kastelen, mooie jonkvrouwen, de pest en smerige steden. Niet iedereen weet dat er ook fantastische uitvindingen gedaan werden. In de tentoonstelling Middeleeuws vernuft zien we dat deze periode grote invloed heeft gehad op de wetenschap, cultuur, organisatie en geografie van het huidige Europa. De tentoonstelling is zeer interactief en bestaat uit bijna 30 hands-on units waar de leerlingen zelf actief aan de slag kunnen gaan. Ook zijn er mooie museumstukken uit de middeleeuwen te zien.

De groepen worden begeleid door een rondleider. Ervaar samen hoe het is om een harnas te dragen. Verzin een liedje met middeleeuwse muziekinstrumenten, dans op z'n middeleeuws of rijd paard als een ridder. Als voorbereiding in de klas heeft Jaap Robben een spannend voorleesverhaal geschreven over de middeleeuwen.

Reserveer

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.