Hoe echt is een foto?

Moderne kunst

Valkhofmenu op school

voor wie: groep 5 t/m 8

Fotografie bestaat pas (al) 150 jaar maar toch kunnen wij foto’s maken van een verder verleden. Geen foto’s die echt zijn, maar een verbeelding van de geschiedenis. Fantasie dus, maar soms bijna echt wanneer je oude museumstukken gebruikt. In kleine groepjes gaan we foto’s van stillevens maken die je zelf samenstelt met museumstukken en andere materialen. Maar voor we hieraan beginnen, starten we met de vraag: wat is een stilleven eigenlijk? En hoe maak je dat?

Duur:                75 min.

Kosten:            € 180,- 1 klas