De pest aan corona hebben

1. De Pest aan Corona hebben

Steden en staten

Moderne Kunst

Valkhofmenu binnen - basisonderwijs

voor wie: groep 5 t/m 8

In Museum Het Valkhof is een omvangrijke tentoonstelling te zien over de grote pestepidemieën. De tentoonstelling toont hoe de besmettelijke ziekte zijn sporen nalaat in de mens, kunst en cultuur. Nu corona de wereld in 2020 in zijn greep heeft, is het thema actueler dan ooit. De leerlingen worden op school voorbereid met een les op het digiboard over overeenkomsten en verschillen tussen de pest en corona. In het museum bezoeken de leerlingen onder leiding van een museummedewerker de tentoonstelling.

Duur:                                  1 uur

Kosten:                               € 45,- + € 2,75 entreeticket voor begeleiders

Groepsgrootte:                 maximaal 20

Wanneer:                           1e helft 2021