naar museumhetvalkhof.nl
Koop ticket
School voor Museum Het Valkhof

Onderwijs

  1. Onderwijs

Bekijk het schoolaanbod voor


Basisonderwijs

Onderbouw Bovenbouw

Voortgezet onderwijs

VMBO HAVO/VWO onderbouw HAVO/VWO bovenbouw

Thema's

         

In Museum Het Valkhof leer je alles over archeologie, de middeleeuwen, oude kunst en moderne kunst. Door middel van onze objecten maken scholieren kennis met het verleden gekoppeld aan het heden. Bekijk hier onze lesprogramma’s en de praktische informatie voor schoolbezoeken.

Jaarlijks ontvangen wij zo’n 15.000 scholieren vanuit heel Nederland. We vinden het belangrijk om scholieren op een speelse manier kennis te laten maken met de geschiedenis en onze collectie. We hebben daarom voor bijna elke groep uit het basis- en voortgezet onderwijs een aantrekkelijke museumles ontwikkeld. De meeste programma’s bestaan uit een combinatie van kijken én doen. Daar waar mogelijk werken we met authentieke objecten. We hebben ook diverse educatieve materialen beschikbaar die in de klas gebruikt kunnen worden.

Onze museumdocenten: enthousiast, deskunstig en ervaren!
Onze museumdocenten ontvangen jaarlijks duizenden leerlingen. Zij weten als geen ander hoe zij hun verhaal kunnen afstemmen op de groep en zetten alles op alles om de leerlingen een leerzame én leuke dag te bezorgen.

Het gastteam
Jouw groep wordt verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Deze zal je wegwijs maken in het museum en uw groep eventueel daarna overdragen aan de museumdocent.

Voor informatie, advies en boekingen van educatieve programma’s kun je bellen of mailen met de Afdeling Publiekszaken, Doran van Wamel en Ania Rachmat, bereikbaarop  maandag t/m donderdag van van 10 – 15 uur en op vrijdag van 10 – 13 uur. Telefoon: 024 - 360 88 05. Mail: publiekszaken@museumhetvalkhof.nl.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.